Саджанці жимолості Алісія, середньопізня

Жимолость синя Алісія - високоврожайна ягідна культура. Український сорт. Вона була виведена зовсім недавно, в 2009 році (рік реєстрації - 2010). Це середньо-пізній сорт.

Отримай Бонуси

Немає в наявності
Код товару:
1203379

Отримай Бонуси

89 ₴

Жимолость синя Алісія - високоврожайна ягідна культура. Український сорт. Вона була виведена зовсім недавно, в 2009 році (рік реєстрації - 2010). Це середньо-пізній сорт.

Саджанці жимолості Алісія, середньопізня

ОПИС:

Жимолость синя Алісія - високоврожайна ягідна культура. Український сорт. Вона була виведена зовсім недавно, в 2009 році (рік реєстрації - 2010). Це середньо-пізній сорт. Інші назви: жимолость блакитна, жимолость їстівна, жимолость блакитна їстівна, весняна чорниця, камчатська ягода. А все тому, що плоди на смак, як чорниця. Вони також мають той же колір, але ягоди більш витягнуті. Вони не тільки смачні, але і дуже корисні для здоров'я. Їстівний фрукт містить багато аскорбінової кислоти та інших вітамінів і антиоксидантів.

Представник роду Жимолость сімейства жимолостеві. Плоди були відомі протягом століть в народній медицині, а також використовувалися в якості харчового продукту. Квітки у жимолості дрібні, ароматні, зібрані по два в одному суцвітті. Вони привертають бджіл. Запилення - перехресне. Листя теж дрібні, світло-зелені, довгасті. Як правило, в кінці травня-початку червня ягоди достигають. Це ранні плоди, які можуть бути зібрані в саду одними з перших. Вихід з одного куща може бути до 3-5 кг фруктів. Рослини досягають від 0,8 до 3 метрів у висоту, довговічні і можуть жити від 25 до 30 років. Вирощуються на піщаному грунті або глинистому, рН якої може перебувати в діапазоні від 5 до 7. Характеризується високою стійкістю до морозу, навіть витримують зниження суворих температур до -46 ° C. Також жимолость синя має високу стійкість до хвороб і шкідників. Починає приносити плоди після року після посадки. Після 3-х років урожай досягає близько 500 грам плодів на рослину.

Кущ жимолості Алісія розлогий. Його висота становить 1,2-1,3 м, а ширина біля основи куща - 0,30- 0,35 м. Ягоди дозрівають практично одночасно (85-90%). Легко відокремлюються від пагонів. Плоди жимолості синьої Алісія великі і середні, еліптичної форми, фіолетово-сині, з характерним більш світлим восковим нальотом. Поверхня горбиста. М'якоть оточена тонкою шкіркою. На смак вона кисло-солодка. Смакові якості оцінюються як 4,6 бала, зовнішній вигляд - як 4,8 бала. Перші плоди з'являються через рік-другий після посадки, а повноцінне плодоношення починається з 3-4 року. При повному дозріванні ягоди жимолості обсипаються, але незначно. Вони можуть бути вжиті в їжу в свіжому, замороженому, сушеному вигляді. Широко використовуються для виробництва соків, компотів і джемів, варення. Хімічний склад: вміст аскорбінової кислоти в 100 г плодів становить 20,6 мг, цукру - 7,3%, органічних кислот - 2,40%. Зрілі плоди можна збирати протягом 9 діб.

Плоди багаті вітаміном С і вітамінами В (В1, В2, В9), містять мінеральні речовини (залізо, кальцій, фосфор, магній, натрій, калій і т.д.), а також антиоксиданти. Це джерело рідкісних мікроелементів таких, як селен - омолоджує елемента. Також жимолость використовується в якості натурального лікарського засобу: при серцево-судинних захворюваннях, атеросклерозі, гіпертонії, гастриті, захворюваннях шлунково-кишкового тракту; вони є особливо цінними при захворюваннях печінки і жовчного міхура, діють як жарознижуючий і потогінний засіб при простудних захворюваннях. Суміш кольорів і листя може бути використана для лікування захворювань порожнини рота і горла, а також для лікування захворювань шкіри та опіків.

Країна виробництва: Україна

Виробник Украина
Термін дозрівання Середньопіздній
Колір Синій
Залишити відгук
Характеристики, зовнішній вигляд та комплектація товара можуть бути змінені виробником без повідомлення