Саджанці жимолості Алісія, середньопізня
Жимолость синя Алісія - високоврожайна ягідна культура. Український сорт. Вона була виведена зовсім недавно, в 2009 році (рік реєстрації - 2010). Це середньо-пізній сорт.
Отримай Бонуси
Як отримати бонуси?
При придбанні будь яких товарів на суму від 100 грн ви автоматично поповнюєтте персональний бонусний рахунок за правилом 1 бонус за 100 витрачених гривень. Накопиченими бонусами можна оплачувати будь який товар. Для цього достатньо авторизуватись на сайті як користувач і обрати кількість бонусів до списання на сторінці оплати. 1 бонус = 1 грн. Не забувайте авторизовуватись перед оформленням замовлення, для нарахування бонусів на ваше імʼя.
Отримай Бонуси
Як отримати бонуси?
При придбанні будь яких товарів на суму від 100 грн ви автоматично поповнюєтте персональний бонусний рахунок за правилом 1 бонус за 100 витрачених гривень. Накопиченими бонусами можна оплачувати будь який товар. Для цього достатньо авторизуватись на сайті як користувач і обрати кількість бонусів до списання на сторінці оплати. 1 бонус = 1 грн. Не забувайте авторизовуватись перед оформленням замовлення, для нарахування бонусів на ваше імʼя.
Жимолость синя Алісія - високоврожайна ягідна культура. Український сорт. Вона була виведена зовсім недавно, в 2009 році (рік реєстрації - 2010). Це середньо-пізній сорт.
ОПИС:
Жимолость синя Алісія - високоврожайна ягідна культура. Український сорт. Вона була виведена зовсім недавно, в 2009 році (рік реєстрації - 2010). Це середньо-пізній сорт. Інші назви: жимолость блакитна, жимолость їстівна, жимолость блакитна їстівна, весняна чорниця, камчатська ягода. А все тому, що плоди на смак, як чорниця. Вони також мають той же колір, але ягоди більш витягнуті. Вони не тільки смачні, але і дуже корисні для здоров'я. Їстівний фрукт містить багато аскорбінової кислоти та інших вітамінів і антиоксидантів.
Представник роду Жимолость сімейства жимолостеві. Плоди були відомі протягом століть в народній медицині, а також використовувалися в якості харчового продукту. Квітки у жимолості дрібні, ароматні, зібрані по два в одному суцвітті. Вони привертають бджіл. Запилення - перехресне. Листя теж дрібні, світло-зелені, довгасті. Як правило, в кінці травня-початку червня ягоди достигають. Це ранні плоди, які можуть бути зібрані в саду одними з перших. Вихід з одного куща може бути до 3-5 кг фруктів. Рослини досягають від 0,8 до 3 метрів у висоту, довговічні і можуть жити від 25 до 30 років. Вирощуються на піщаному грунті або глинистому, рН якої може перебувати в діапазоні від 5 до 7. Характеризується високою стійкістю до морозу, навіть витримують зниження суворих температур до -46 ° C. Також жимолость синя має високу стійкість до хвороб і шкідників. Починає приносити плоди після року після посадки. Після 3-х років урожай досягає близько 500 грам плодів на рослину.
Кущ жимолості Алісія розлогий. Його висота становить 1,2-1,3 м, а ширина біля основи куща - 0,30- 0,35 м. Ягоди дозрівають практично одночасно (85-90%). Легко відокремлюються від пагонів. Плоди жимолості синьої Алісія великі і середні, еліптичної форми, фіолетово-сині, з характерним більш світлим восковим нальотом. Поверхня горбиста. М'якоть оточена тонкою шкіркою. На смак вона кисло-солодка. Смакові якості оцінюються як 4,6 бала, зовнішній вигляд - як 4,8 бала. Перші плоди з'являються через рік-другий після посадки, а повноцінне плодоношення починається з 3-4 року. При повному дозріванні ягоди жимолості обсипаються, але незначно. Вони можуть бути вжиті в їжу в свіжому, замороженому, сушеному вигляді. Широко використовуються для виробництва соків, компотів і джемів, варення. Хімічний склад: вміст аскорбінової кислоти в 100 г плодів становить 20,6 мг, цукру - 7,3%, органічних кислот - 2,40%. Зрілі плоди можна збирати протягом 9 діб.
Плоди багаті вітаміном С і вітамінами В (В1, В2, В9), містять мінеральні речовини (залізо, кальцій, фосфор, магній, натрій, калій і т.д.), а також антиоксиданти. Це джерело рідкісних мікроелементів таких, як селен - омолоджує елемента. Також жимолость використовується в якості натурального лікарського засобу: при серцево-судинних захворюваннях, атеросклерозі, гіпертонії, гастриті, захворюваннях шлунково-кишкового тракту; вони є особливо цінними при захворюваннях печінки і жовчного міхура, діють як жарознижуючий і потогінний засіб при простудних захворюваннях. Суміш кольорів і листя може бути використана для лікування захворювань порожнини рота і горла, а також для лікування захворювань шкіри та опіків.
Країна виробництва: Україна
Виробник | Украина |
---|---|
Термін дозрівання | Середньопіздній |
Колір | Синій |