Насіння брюссельської капусти недорого в магазині AgroLife
Брюссельська капуста є однією з рослин, що містять велику кількість білків і вітамінів. До особливостей культури відносять невибагливість, завдяки якій її вирощують в різних країнах по всьому світу. Якщо ви теж вирішили купити і проростити насіння брюссельської капусти, вам слід підібрати відповідний сорт в нашому інтернет-магазині.
Страви з брюссельської капусти дуже різноманітні. Їх відрізняє висока поживність і унікальні смакові якості, завдяки яким овоч може доповнювати різні страви. В інтернеті можна знайти всілякі рецепти з брюссельською капустою, але чим саме вона корисна?
Користь овочевої культури
Капуста брюссельська відрізняється високою концентрацією протеїнів і амінокислот. За кількістю білків овоч не поступається м'ясній і молочній продукції. Мінеральних речовин і вітамінів в цій капусті втричі більше, ніж в білокачанній.
У сирому продукті міститься багато аскорбінової кислоти, вітамінів B і каротину. Додатково капуста брюссельська містить солі калію і натрію, магній, кальцій та інші корисні сполуки та мікроелементи.
Чи потрібно готувати насіння до посадки?
Купивши насіння брюссельської капусти в магазині AgroLife, його не доведеться готувати до пророщування. Дешеве насіння, що купується на ринках, з метою профілактики захворювань слід витримувати протягом півгодини в теплій воді (50 градусів за Цельсієм), а потім швидко охолоджувати проточною водою.
Представлене в асортименті магазину AgroLife насіння гібридів піддається особливій обробці проти хвороб, тому на його поверхні виникає тонка захисна плівка. Після посадки в землю вона розчиняється. За рахунок цієї особливості наше якісне насіння не вимагає попереднього вимочування, тобто його потрібно відразу сіяти в ґрунт.
Як правильно доглядати?
Всі різновиди капусти з магазину AgroLife відрізняються холодостійкістю, тому рослину успішно вирощують в усіх регіонах країни. На кожному стеблі формується до 90 качанів. Підгортати капусту не рекомендується, так як качани формуються в нижній частині стебла теж.
До кінця літа верхню бруньку рослини рекомендовано прищипувати для зупинки подальшого росту стебла і набору ваги качанів. Даний прийом називають вершкуванням. Після його проведення краще вносити в ґрунт фосфорно-калійне добриво. Далі потрібно зрізати листя розетки, залишивши тільки верхівкові.
До кінця вересня видаляється верхівка рослин з слаборозвиненими пазушними бруньками. Якщо будете правильно доглядати за стеблом, на ньому сформується 30-90 щільних качанів діаметром до 5 см.