Насіння редису

Ми не можемо знайти товари, які відповідають вибраному.

Редис - різновид редьки, однак більш популярний овоч, ніж вона. Ця рослина довгого дня: неможливо виростити її, якщо світловий день триває менше 12 годин. Редис відноситься до сімейства Капустяні. На нашій території поширені однорічні його сорти, які дають урожай в перший рік вирощування, а насіння - на другий. Забарвлення може бути різним: біле, жовте, фіолетове, насичене червоне, рожеве. Форма також відрізняється різноманітністю: кругла, витягнута, циліндрична, стріловидна, веретеноподібна. Але смак у всіх яскраво виражений - гіркуватий, насичений. Редис використовують як основу для салату, причому в їжу йдуть не тільки коренеплоди, а й листя.

Купити насіння редису можна в Агролайф. В каталозі є сорти європейських, японських, китайських груп: Родос, Рубін, Дует, Рудольф, Рондил та інші - всього більше 85 видів.

Посадка редису насінням

Редис - овоч, який вимагає тривалого світлового дня (не менше 12 годин) для нормального росту коренеплодів. Вегетаційний період овоча короткий, тому вирощувати його можна протягом усього сезону, висаджуючи хоч щотижня.

Насіння редису у відкритий ґрунт висівають в середині квітня, коли температура повітря досягає 15-18 градусів (хоча паростки можуть проклюнуться вже і при 1-2 градусах). Більш висока температура в поєднанні з нестачею освітлення призводить до того, що гичка росте, а коренеплід залишається маленьким і грубіє. Можна замочити насіння редису перед посадкою і кидати в ґрунт вже пророслі рослини, або не проводити цю процедуру.

До того, як проводити посадку редису в ґрунт насінням, потрібно підготувати ґрунт: вибрати закриту від вітру ділянку, яка буде сонячною хоча б першу половину дня. Підійде легкий пухкий ґрунт, нейтральний або слабокислої реакції. Якщо ґрунт кислий, потрібно його вапнувати. Відмінний варіант - посіяти редис на ділянці, де в подальшому ви будете вирощувати помідори. Приблизно до 20 травня кожного тижня на ньому можна сіяти коренеплід і збирати хороший урожай.

Припустимо сіяти овоч на холодних і бідних супіщаних ґрунтах, але в такому випадку до посіву насіння його потрібно перекопати з перегноєм: 2-3 кг на квадратний метр. Свіжий гній використовувати не можна.

Попередниками редису можуть бути огірки, картопля, помідори, бобові. Не можна сіяти насіння після ріпи, дайкона, турнепсу, редьки, хрону, капусти, крес-салату. Бажано постійно міняти ділянку, щоб попередниками редису були різні овочеві культури. Для посадки коренеплоду навесні ґрунт починають готувати ще восени: перекопують з перегноєм або компостом.

Як посадити насіння редиски у відкритий ґрунт

Для посіву в ґрунті роблять борозенки глибиною 2 см, попередньо їх поливають водою. Відстань між рядами повинна бути близько 15-20 см. Потім їх засипають пухким ґрунтом, ущільнюють поверхню, зверху накривають 2-сантиметровим шаром торфу або перегною. На ніч посіви вкривають плівкою, повторюючи цей процес до появи сходів. Як правило, якщо погода стояла тепла, суха і сонячна, вони з'являються на 3-4 день. Коли з'явиться перший лист, рослини проріджують, роблячи відстань між паростками в 3-5 см. Проріджувати потрібно акуратно, тому що при висмикуванні саджанців може пошкодитися корінь, що призведе до гіршого розвитку коренеплоду. В цілому, можна навіть відразу посадити насіння редису на такій відстані, але ця процедура вимагає терпіння. Якщо ви правильно доглядаєте за овочем, зібрати перший урожай зможете через 20-30 днів.

Посадка редису на зиму

Посадку на зиму роблять для дворічного редису в кінці осені. Робиться це після початку заморозків, приблизно в середині або кінці листопада. Не всі сорти підходять для посіву на зиму, тому краще уточняйте це перед купівлею насіння. Ділянку потрібно готувати ще влітку: перекопати ділянку, удобрити її перегноєм або компостом, що перепрів з розрахунку піввідра на 1 квадратний метр, додати туди столову ложку сірчанокислого калію або суперфосфату. Потім ґрунт необхідно накрити плівкою, зафіксувавши її так, щоб її не віднесло вітром.

Після посіву ґрунт не поливають, насіння також кидають в суху землю, але після посіву грядку потрібно мульчувати торфом або сухою землею. Якщо до моменту посадки випав сніг, ущільнену поверхню краще засипати ним. Посів на зиму має головну перевагу перед весняним - урожай наступного року можна отримати на два тижні раніше.

Сорти і види редису

Сорти редису, які висаджують у відкритий ґрунт, ділять на:

  • надскоростиглі, або ультраранні - дозрівають за 18-20 днів,
  • ранньостиглі - зріють за 20-30 днів,
  • середньостиглі - урожай можна зібрати за 30-35 днів,
  • пізньостиглі - коренеплоди дозрівають за 36-45 днів.

Іноді редис класифікують за методом посіву, виділяючи сорти, які підходять для теплиць, і окремо - відповідні для висаджування у відкритий ґрунт. Однак це дуже умовний розподіл, тому що майже всі сорти, вирощувані зараз, підходять для будь-якого способу посіву.

За кольором коренеплоду розрізняють білі, червоні, червоні з білим кінчиком, рожеві з білим кінчиком, жовті, зелені, фіолетові, чорні редиси. В каталозі Агролайф ви можете знайти кращі сорти насіння редису всіх описаних видів вище.

Корисні властивості редису

Редис - перший овоч, який виростає навесні на грядках. І він стає першим продуктом, який може допомогти людині отримати вітаміни і мікроелементи, яких не вистачало взимку. У коренеплодах у великій кількості містяться:

  • клітковина,
  • ефірні масла,
  • антоціани,
  • вітаміни групи В, РР, С, Е,
  • мідь,
  • хром,
  • магній,
  • натрій,
  • кальцій,
  • цинк,
  • фтор,
  • йод,
  • залізо.

Для вживання в їжу підходять як коренеплоди, так і листки - їх додають в супи, салати, окрошку. Сам овоч не тільки використовують як основу салатів і холодних супів, але також консервують, заморожують і сушать. Крім того, редис піддають термічній обробці. Наприклад, він виступає компонентом деяких супів, плову, а також його їдять в обсмаженому вигляді як гарнір. До корисних властивостей овочу також відносяться:

  • здатність піднімати рівень гемоглобіну, що особливо добре для людей з анемією,
  • здатність підвищувати апетит,
  • легкий сечогінний і жовчогінний ефект,
  • здатність знижувати рівень холестерину і контролювати рівень цукру в крові,
  • зміцнення імунітету,
  • антисептичні властивості,
  • здатність піднімати і зміцнювати імунітет.

Редис використовується в дієтичному харчуванні, це продукт для дієтичного харчування. Однак гострота редису викликає підвищення апетиту, тому краще поєднувати його з кисломолочними продуктами (наприклад, кефіром в складі холодного супу).

Коренеплід можна вживати не всім людям. Так, людям із захворюванням щитовидки, жовчного міхура, годуючим жінкам, а також тим, хто переніс інфаркт, краще його не їсти. Це ж відноситься до тих, у кого є проблеми з травною системою: виразка шлунку або дванадцятипалої кишки, гастрит, коліт, панкреатит. Дітям до трьох років його не дають, оскільки у них коренеплід може викликати коліки і здуття живота.

Де купити насіння редису?

Хороше насіння редису - запорука багатого врожаю. Якісний посівний матеріал гарантує гарну схожість, високі смакові показники. У магазині Агролайф ви можете купити насіння редису оптом і в роздріб з доставкою по всій Україні. В каталозі є більше 85 сортів овоча:

  • Рубін,
  • Родос,
  • Крижана Бурулька,
  • Рудольф,
  • Червоний гігант,
  • Дієго,
  • Рампоуч,
  • Славія,
  • Гранат та інші.

Ціна насіння редису, вказана на сторінці каталогу, починається вона від 15 гривень. Ви можете замовити невелику його кількість для присадибної ділянки або купити оптом. Посилки по країні доставляє Нова пошта. Оплатити замовлення можна готівкою, переказом на карту, післяплатою або через банківські системи всіх банків України. Ми гарантуємо якість посівного матеріалу і пропонуємо тільки добре насіння редису.